Smart home beveiliging

Wanneer je kiest voor een smart home, kun je je huis nog beter beveiligen. Tegenwoordig zijn er namelijk heel veel interessante producten voor een veilige smart home. Zo zijn er slimme deurbellen, rookmelders, bewegingsmelders, contactmelders, waterlekdetectors en beveiligingscamera’s. Deze apparaten kun je overal vandaan bedienen.

Een veilig thuis is erg belangrijk voor een goede kwaliteit van leven. Een slim beveiligingssysteem beschermt je huis tegen inbrekers, maar kan ook van pas komen bij brand- en waterlekpreventie. Ook als je van huis bent kun je dus een oogje in het zeil houden. Smart home beveiligingsapparaten communiceren draadloos met elkaar.

Eve Motion

Eve Motion - slimme bewegingsmelder

De Eve Motion is een slimme bewegingsmelder met een bereik van 120 graden en detecteert tot 9 meter afstand.

Eve Water Guard

Eve Water Guard – slimme waterlekdetector

De Eve Water Guard is een slimme waterlekdetector.

Eve Smoke

Eve Smoke – slimme brandmelder

Met de Eve Smoke brandmelder kun je altijd met een veilig gevoel van huis.

De voordelen van smart home beveiliging

Je huis is een stuk beter beveiligd

Als je thuis bent, is het belangrijk om je veilig te voelen. Smart home beveiliging helpt je hierbij! Niet alleen op het gebied van inbraakpreventie, maar ook voor gevaarlijke situaties als brand, koolstofmonoxide en waterlek. Met smart home beveiliging producten in huis creëer je dus een veel veiligere woonsituatie.

Automatisering

Met smart home beveiliging kun je je huis ook (verder) automatiseren. Met behulp van geofencing kun je bijvoorbeeld instellen dat de deur automatisch op slot gaat als de laatste persoon het huis verlaat. De deuren gaan pas open als er iemand voor de deur staat die toegang heeft tot het huis (door middel van een app of een pincode). Er zijn nog vele andere manieren om je smart home te automatiseren, onder andere door verschillende slimme apparaten met elkaar te verbinden. Hier vertellen we je zo meer over.

De mogelijkheid om te verbinden met andere smart home producten

Smart home producten kunnen met elkaar verbonden te worden om je huis nog comfortabeler en veiliger te maken. Je kunt bijvoorbeeld je smart home zo instellen, dat als de rookmelder rook of een snelle temperatuurstijging detecteert, de automatische rolluiken omhoog gaan en de noodverlichting aan gaat. Hiervoor heb je natuurlijk wel een smart home systeem nodig.

Eve Door & Window E

Eve Door & Window – draadloze contactsensor

Met deze slimme contactsensor in huis, weet je altijd of je raam of deur gesloten is of open staat.

Eve Extend

Eve Extend – Bluetooth-versterker

Met de Eve Extend Bluetooth-versterker kun je het bereik van je Apple HomeKit-netwerk vergroten.

Nest Hello E

Google Nest Hello - slimme deurbel

Met de Google Nest Hello weet je altijd wie er voor de deur staat.

Soorten smart home beveiliging

Slimme beveiligingscamera’s

Slimme beveiligingscamera’s worden steeds populairder. Niet gek, want met dit slimme apparaat kun je je huis van binnen en buiten in de gaten houden. Sommige camera’s kun je zelfs op afstand draaien voor een 360 graden beeld van de omgeving.

De slimme beveiligingscamera’s kun je koppelen met je smartphone, tablet, laptop en desktop computer. Je kan dus vanaf elke locatie je huis in de gaten houden. Daarbij kun je ook instelling dat je bij beweging direct op de hoogte wordt gesteld. Handig en veilig dus.

Slimme bewegingsmelders en contactsensors

Met een slimme bewegingsmelder in huis creëer je de perfecte ambiance bij binnenkomst en kun je precies in de gaten houden wat er gebeurt, op het moment dat het gebeurt. Door de bewegingsmelder te koppelen met andere smart home apparaten, kun je je huis nog veiliger maken. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat als je bewegingsmelder beweging detecteert, de lichten aanspringen of een alarm af gaat. Dit kan nog uitgebreid worden met bijvoorbeeld het sluiten van automatische rolluiken.

Contactsensors zorgen ervoor dat je op elk moment van de dag en vanaf elke locatie de status van je deuren en ramen kan controleren. Ook contactsensors kunnen gekoppeld worden aan andere smart home apparaten.

Slimme rookmelders

Smart home beveiliging beschermd niet alleen je huis, maar ook jou! Denk bijvoorbeeld aan slimme rookmelders, die rook en in sommige gevallen zelfs hitte detecteren. Deze apparaten controleren zichzelf in de meeste gevallen automatisch op de batterijstatus. Slimme rookmelders kun je verbinden met andere smart home apparaten. Je zou bijvoorbeeld in kunnen stellen dat als de rookmelder rook detecteert, de slimme lampen op volle sterkte gaan branden. Handig als het donker is!

Waterlekdetectors

Waterschade heeft een negatieve impact op de kwaliteit van leven, resulteert in dure reparatierekeningen en komt helaas vaak voor. Met slimme waterlekdetectors kun je je huis hiertegen beschermen. Een waterlekdetector detecteert, zoals de naam al zegt, waterlekken en waarschuwt je direct zodra ze zich voorden – zowel, visueel, hoorbaar en via een app.

Andere smarte home apparaten zijn deurbellen met camera en app en deursloten die werken middels een app of pin.

Nest Cam Outdoor E

Google Nest Cam Outdoor

Met de waterdichte Google Nest Cam Outdoor kun je dag en nacht in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt.

Nest Cam IQ Outdoor E

Google Nest Cam IQ Outdoor

De Nest Cam IQ Outdoor is een slimme beveiligingscamera voor buiten.

Nest Protect E

Google Nest Protect - slimme rookmelder

De Nest Protect is een slimme rook- en koolmonoxidemelder.

Nest Cam Indoor E

Google Nest Cam Indoor

Met de Nest Cam Indoor zie je dag en nacht wat er thuis gebeurt, in haarscherp Full HD van 1080p.

Nest Cam IQ Indoor E

Google Nest Cam IQ Indoor

De Nest Cam IQ Indoor is een slimme beveiligingscamera voor binnen.